Alla inlägg under oktober 2016

Av Linda Tiger - 4 oktober 2016 12:46

Jag och Marie har under dagen suttit och brainstormat om hur vi bäst ska kunna lära våra elever om volym. Inte helt lätt... Men så kom vi på den brillianta idén att vi ska bygga en kubikmeter. Jätteskoj! Så medans eleverna var på gympa susade vi iväg till affären för att shoppa...

Så, nu kan vi snacka volym!! ?

Av Linda Tiger - 3 oktober 2016 14:33

Erikslundskolan 3 oktober 2016



Vecka 40


Jag ber om ursäkt att Veckobrevet för v 40 dröjt även denna veckan. Hela dagen i fredags gick åt till uteaktiviteter på Ramshulan och vi hade en väldigt trevlig dag tillsammans. 


Idag har vi börjat med våra läsgrupper tillsammans med 7-9D. Eleverna är indelade i grupper uppdelade baserade på deras olika behov och kommer tillsammans med en personal få öva både läsning och läsförståelse under hela året. 



Måndag 3/10: Läsgrupp. Bild med Charlotte. Vi fortsätter prata om Romarriket. 


Denna veckas läxa blir lite annorlunda jämfört med tidigare. Eleverna får välja mellan två olika uppgifter:

  1. Skriv minst 5 meningar (i Pages på din iPad) om hur du bor. Exempel på sådant man kan skriva om: lägenhet/villa, färg på huset, antal rum, mitt rum… Osv…
  2. Filma med din iPad, minst 2 minuter, hur det ser ut där du bor. Glöm inte att fråga dina föräldrar först om det är okej. Tänk på att det måste vara någorlunda ljust när du filmar. 

Redovisa i skolan på fredag för klassen. 



Tisdag 4/10: Idrott, hemkunskap


Onsdag 5/10: Vi tittar på Snödrottningen på Stadsteatern 10:00. Vi är tillbaka på skolan 12.30 då vi äter lunch. En extra frukt är bra att ha med sig. 


Torsdag 6/10:Simträning på idrotten.


Fredag 7/10: Läxkoll!




Höstliga hälsningar



Linda, Annelie & Bettan

Av Linda Tiger - 3 oktober 2016 14:11

Idag har vi haft en lugn och smidig dag här i skolan. Bettan är tyvärr sjuk och vikarien dök aldrig upp. Men det fungerade bra ändå. Imorgon får vi hjälp utav John som varit här på skolan tidigare.
Vi började dagen med samling och fortsatte efter rasten med läsgrupper. Vi har fortsatt prata om Romarriket och gladiatorer. Dagen avslutades med engelska där eleverna skickades ut på en poängjakt på skolan för att samla ihop olika saker.

Ovido - Quiz & Flashcards